Zorgverzekering 2025
De nieuwe polissen voor de basis zorgverzekering 2025 zijn bekend. Wat te doen? Onderstaande informatie goed doorlezen. Vervolgens:
1. Controleer of je huidige polis in onderstaande lijst staat van polissen die 100% vergoeding bieden.
2. Ja, weet je het zeker? Dan hoef je niets te doen.
3. Nee, sluit je verzekering dan over naar 1 van deze polissen om een zo hoog mogelijke vergoeding te krijgen van jouw zorgkosten.
Je hebt tot en met 31-01-2025 de gelegenheid om je zorgverzekering over te sluiten naar een polis die de kosten van jouw behandeling volledig vergoed. Je dient dan wel je huidige zorgverzekering vóór 31-12-2024 op te zeggen. De nieuwe zorgverzekering gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2025.
GGZ = geestelijke gezondheidszorg V&V= verzorgings-en verpleeghuizenBasiszorgverzekering
- Voor de basisverzekering mogen verzekeraars je niet weigeren; er geldt een acceptatieplicht.
- Iedere basis zorgverzekering heeft dezelfde dekking. De verschillen in de basisverzekering zitten in wat zorgverzekeraars vergoeden voor een behandeling wanneer een zorgaanbieder geen contract heeft afgesloten met een verzekeraar. In een contract worden met name afspraken gemaakt over de hoeveelheid van zorg die mag worden geboden.
- Ellesie heeft voor 2025 geen contracten met zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars sluiten in het algemeen geen contracten met nieuwe zorgaanbieders totdat zij minimaal 5 jaar actief zijn.
- Ellesie biedt medische specialistische zorg (gynaecologie).
Kosten zorgverzekering
De premies lopen in 2025 flink uiteen. In het overzicht staan de zorgverzekeraars waar je volledige vergoeding van de rekening krijgt. Eigen risico verhogen? Ons advies: alleen als je géén zorgkosten verwacht in 2025. Consulten bij je huisarts vallen nooit onder het eigen risico en zijn dus altijd gedekt. Je nieuwe zorgverzekering start per 1 januari 2025. DBC’s gestart in 2024 vallen nog onder de dekking en de zorgverzekeraar waar je in 2024 was verzekerd.
Aanvullende verzekering
- Voor een aanvullende verzekering mogen verzekeraars je weigeren (hiervoor geldt geen acceptatieplicht). Dit kan bijv. als er een slecht risico voor hen ontstaat als je de verzekering bij hen start.
- Je basis verzekering en aanvullende verzekering hoeven niet bij dezelfde zorgverzekeraar te zijn afgesloten. Bijvoorbeeld wanneer je een aanvullende verzekering hebt die goede dekking biedt voor extra fysiotherapie omdat je dat wekelijks nodig hebt. Dan kun je de aanvullende verzekering behouden en de basisverzekering oversluiten naar een andere zorgverzekeraar.
- Kijk goed of aanvullende dekking echt nodig is.
Vergoedingen en behandelingen van Ellesie
De coulanceregeling is niet meer van toepassing in 2025. Als je in 2024 en daarvoor in behandeling was bij Ellesie of al ingeschreven bent bij Ellesie voor behandelingen die starten in 2025, kun je geen beroep doen op coulance. Dit betekent dat je geen korting krijgt van Ellesie op de behandelkosten die wij in rekening brengen.
Tot slot belangrijk om te weten
- Wij zijn geaccrediteerd lid van de Zelfstandige Klinieken Nederland; we worden jaarlijks gecontroleerd zodat al onze zorg aan alle wet- en regelgeving voldoet.
- We bieden zorg aan binnen de richtlijnen en kaders van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG).
- Wij mogen je geen advies geven welk zorgverzekering je het beste kunt kiezen. We kunnen je wel zo goed mogelijk informeren. Kies zelf voor de zorg en de arts die bij je past!